Program Hakkında

Bilişim Yönetimi, Karar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalları’nı içeren Bölümümüz; 2016-2017 eğitim-öğretim yılında lisans düzeyinde ilk öğrencilerini alarak, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle birinci ve ikinci öğretim programlarında toplam 695 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Tezli Yüksek Lisans Programımız 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında ilk defa öğrenci almış olup, toplam 26 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS); işletme, bilgisayar bilimi ve bilişim sistemleri ile teknolojilerini bir arada inceleyen disiplinler arası bir anlayıştır. Bölümümüzün amacı; bilişim alanında yaşanan tüm gelişme ve yeniliklerin işletmelere yapacağı katkıların farkında olan, çözümler üretebilen ve işletmelerin her aşamasında karar verici konumunda olan insan gücü yetiştirmektir. Bu bilinçten yola çıkarak Bölümümüz; hem kamu hem de özel sektörde çalışacak bilgi teknolojileri, işletme ve yönetim alanlarında uzman mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Hem bilgisayar bilimleri hem de işletme konularına ilgi duyan öğrencilerimiz müfredatımızda yer alan bilişim teknolojilerinin yanında üretim, pazarlama, hukuk, muhasebe, finans ve yönetim konularında da eğitim görmektedirler. Laboratuvar ve projelerle desteklenen dersler ve dördüncü sınıfta yapılacak olan İş Yerinde Eğitim ile öğrencilerimizin teori ile birlikte uygulama kabiliyetleri de geliştirilmektedir.

Lisans programımız kapsamında bilişim teknolojileri ve yönetim bilimleri eğitimlerini birlikte alan mezunlarımız, birçok iş alanında aranan ve tercih edilen işgücünü oluşturmakta olup modern iş dünyasının çeşitli pozisyonlarında görev alabilmektedirler. Özellikle bilgi işlem merkezleri, sistem geliştirme bölümleri, yazılım ve danışmanlık şirketlerinde sistem analisti ve tasarımcısı, programcı, proje yöneticisi, IT uzmanı, satış ve pazarlama yetkilisi, insan kaynakları uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabileceklerdir.

 

Program Eğitim Amaçları:

PEA1 - Bilgisayar donanımı ve yazılım seçiminde yetkindirler. İşletmeler için uygun yazılımları seçme ve satın alma kararları alabilecek düzeydedirler.

PEA2 - Veri tabanı sistemlerini geliştirip, yönetirler; bilişim teknolojileri sorunlarını çözerler. Bilginin saklanması, erişilmesi ve güvenliği konularında uzmandırlar.

PEA3 - Bilişim sistemleri kullanarak işletme fonksiyonlarını yönetir ve iş zekâsı çözümleri geliştirirler. İşletme problemlerini çözmek için bilişim sistemlerini etkin bir şekilde kullanırlar.

PEA4 - Bilgi sistemleri tasarımı ve geliştirilmesi için analiz ve proje yönetimi yapar, işletme problemlerini çözmek için sistem geliştirme tekniklerini kullanırlar.

PEA5 – Yapay Zeka yöntem ve araçlarını etkin kullanabilirler. Kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda yapay zeka ve makine öğrenmesi modelleri üretebilirler.

PEA6 - İşletme ve iş süreçlerine teknolojik yenilikleri entegre eder ve bu yenilikleri stratejik avantaj sağlamak için kullanırlar.

Eklenme tarihi :14.10.2022 16:10:22
Son güncelleme : 18.07.2024 11:32:51