Uygulamalı Bilimler Fakültesi Pazarlama Bölümü Öğrencilerine Kariyer Fırsatları Sunuldu

17 Mayıs 2024 tarihinde saat 14:30’da Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda, Pazarlama Bölümü öğrencilerine yönelik önemli bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak Migros Akademi Lead Yağmur Çetin katıldı. Çetin, iş yerinde eğitim ve kariyer olanakları üzerine detaylı bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Söyleşi sırasında Çetin, Migros Akademi’nin sunduğu eğitim programlarını, staj imkanlarını ve kariyer gelişim yollarını ayrıntılı bir şekilde anlattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve kariyer planlaması hakkında tavsiyelerde bulunan Çetin, genç profesyonellerin iş dünyasında başarılı olmaları için gereken stratejileri de paylaştı. Özellikle, Pazarlama Bölümü öğrencilerinin 4.sınıf 2.döneminde gerçekleştirdiği iş yerinde eğitimin önemine dikkat çeken Çetin, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyim kazanmanın kariyer gelişimindeki rolünü vurguladı.

Görsel 1-MİGROS.jpeg

Aynı söyleşide, Migros’ta İş Yerinde Eğitim dersi kapsamında stajını gerçekleştiren Pazarlama 4. sınıf öğrencilerinden Emirhan Karyürek de deneyimlerini paylaşarak, staj sürecinde kazandığı pratik bilgiler ve iş ortamındaki gözlemlerinin kariyer planlamasına olan katkılarını anlattı. Ayrıca, Migros'taki çalışma ortamının kendisine sunduğu fırsatları ve öğrendiklerinin, mesleki gelişimi açısından ne kadar değerli olduğunu vurguladı.

Görsel 2-MİGROS.jpeg

Etkinliğe katılan öğrenciler, iş hayatına dair merak ettikleri birçok soruya yanıt bulma fırsatı yakalarken, aynı zamanda Migros gibi köklü ve prestijli bir şirkette kariyer yapmanın gereklilikleri hakkında değerli bilgiler edindiler. Öğrenciler, iş dünyasında başarılı olmanın ipuçlarını ve iş yerinde karşılaşabilecekleri zorluklarla nasıl başa çıkabileceklerini öğrenme şansı buldular. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin kariyer hedeflerini belirlemelerinde, profesyonel gelişimlerini hızlandırmalarında ve gelecekteki kariyer yolculuklarına daha sağlam adımlarla başlamalarında büyük katkı sağladığı belirtildi.

Görsel 3-MİGROS.jpeg

Etkinlik sonunda, Yağmur Çetin’e katkılarından dolayı teşekkür etmek üzere Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Kılıç ve Pazarlama Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. R. Meltem Yetkin Özbük tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Teşekkür belgesi takdimi sırasında Doç. Dr. Kılıç ve Doç. Dr. Özbük, Çetin'in öğrencilerle paylaştığı değerli bilgiler ve tecrübeler için minnettarlıklarını dile getirerek, bu tür iş birliği ve etkinliklerin devam etmesinin önemine vurgu yaptılar.

Görsel 4-MİGROS.jpeg

Eklenme tarihi: 7.06.2024 12:44:05