Bankacılık ve Finans Bölümü

Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün amacı, ekonomik ve ticari yaşama katkı verebilecek nitelikte insan gücünü yetiştirmek ve geliştirmektir. Bölüm ayrıca sektöre bilim ve teknolojik gelişmeleri küresel boyutta izleyebilecek, ürettiği bilgileri yaşadığı topluma ve değişen dünyaya yansıtabilecek güçte bireyler kazandırmayı da amaçlamaktadır.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörde yer alan bankacılık, finans ve sigortacılık gibi faaliyet alanlarında görev yapabilmektedirler. Ayrıca tüm İ.İ.B.F. mezunlarının istihdam alanlarında çalışabileceklerdir.

Evrensel değerlere sahip ve çağdaş bilgi ile donanmış, kurumsal aidiyet duygusu gelişkin, toplumun gereksinimlerine yanıt verebilecek araştırma ve geliştirme projelerinin altına imza atabilen, bilgiyi üreten, kullanan ve paylaşan, Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş, uluslararası düzeyde kendini kanıtlamış akademik personeli ile çağdaş, üretken, mesleki yeterliliğe sahip, ahlaklı, sorumluluk sahibi, sorun çözme yeteneği gelişmiş ve iletişim becerisine sahip gençler yetiştirmektir.

Ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışma yapan ve bilgi üreten, Türkiye Cumhuriyetinin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerine sahip çıkan, sosyal ve kültürel değerlerle beslenip dinamik ve rekabetçi yaklaşımla bilimin ve teknolojinin izini süren, topluma hizmeti temel görevleri arasında sayan, ulusal ve uluslararası alanda adını duyuran ve bunu sürdürülebilir kılan, öncü bir fakülte olmaktır.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi
07192 Yeşilbayır/Antalya