Bankacılık ve Finans Bölümü

Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün amacı, ekonomik ve ticari yaşama katkı verebilecek nitelikte insan gücünü yetiştirmek ve geliştirmektir. Bölüm ayrıca sektöre bilim ve teknolojik gelişmeleri küresel boyutta izleyebilecek, ürettiği bilgileri yaşadığı topluma ve değişen dünyaya yansıtabilecek güçte bireyler kazandırmayı da amaçlamaktadır.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörde yer alan bankacılık, finans ve sigortacılık gibi faaliyet alanlarında görev yapabilmektedirler. Ayrıca tüm İ.İ.B.F. mezunlarının istihdam alanlarında çalışabileceklerdir.